A fotózásokról


Cityfruit fotómontázs

 


Ezen az oldalon a fotózásokról szeretnék egy pár hasznos információt megosztani.

 

 

Időpontot legalább egy-két héttel előre szoktunk választani.
Általában a hétvégék délutánjait szoktam ajánlani, mert az előkészületek és a fotózás sok időt vesznek igénybe, illetve olyankor Te is kicsit kipihentebb vagy, ami természetesen szebb fotókat eredményez.

 

Nos ez leginkább Tőled függ.
A fotózásokon elsődleges cél, hogy az arckifejezésed természetes legyen és ne látszódjon rajta a “Camera Persona” 🙂
A Camera Persona azt jelenti, hogy tudatában vagy annak, hogy fényképezőgép előtt állsz és ez meg is látszik az arcodon. (Valószínűleg ez egy kitalált kifejezés )
Van akinél ez tizenöt perc, másoknál egy óra. Bármennyi is, mi megvárjuk. Addig dolgozunk, amíg nem lesz teljesen természetes a tekinteted és ezzel együtt a mozdulataid.
Amivel még számolnod kell, hogy a smink és a frizura elkészítése legalább egy-másfél óra.

Saját sminkessel és fodrásszal dolgozom és erről csak nagy volumenű projektek, illetve nagyon speciális igények esetén mondok le.
A smink is és a frizura is nagyon fontos része a fotózásnak, így különösen nagy figyelmet fordítunk rá. Érkezés után közösen átbeszéljük, hogy szerintünk mi állna jól a szemed színéhez, az arcformádhoz? Milyen stílust képzeltél el? Milyen ruhákat hoztál? Ezeket mind figyelembe véve tervezzük meg a kinézetedet.
A sminkeléshez kizárólag kiváló minőségű termékeket (M.A.C., Coastal Scents, stb.)használunk, egyrészt mert a bőrödnek nem mindegy, hogy mit tesznek rá, másrészt pedig ezek hozzák a legszebb végeredményt.
Nagyon fontos,  hogy a fotózásra teljesen smink nélkül gyere! Se szemceruza, se szempillaspirál, se semmi! Ha a sminkesnek azzal kell kezdenie, hogy lemossa az arcodról a sminket, akkor egyrészt felesleges munkát adtál neki, másrészt az ezzel töltött időt másra is fordíthattuk volna és harmadrészt előfordulhat, hogy fél óráig piros lesz az arcod a dörzsöléstől.
Végül pedig hajat a fotózás napján már ne moss. Próbáld meg előző nap este megoldani.

Amiben jól érzed Magad, ami megy a stílusodhoz és a legjobb állapotban van.
Az átöltözések száma nem korlátozott, tehát hozhatsz több stílust is, pl. laza, elegáns, szexi. Nem ritka, hogy kisebb méretű bőrönddel jönnek hozzánk fotózásra, aminek mi nagyon szoktunk örülni, mert van miből összeállítani a lehető legjobb kinézetet. Amit azonban mindig kérni szoktunk: tűsarkú, vagy magas sarkú cipő és hibátlan minőségű, NEM test színű és NEM szilikon pántos fehérnemű.
A cipő a testtartás miatt fontos, ne félj, nem kell benne járkálnod 🙂
A fehérnemű pedig akkor is fontos, ha nem fehérneműs fotózásra jössz, mert előfordul, hogy kilátszik a ruha alól vállnál, vagy derék tájon.
Nem tudom elégszer hangsúlyozni, hogy ne hozz kopott, agyon mosott ruhákat, mert a stúdiófényekben az nagyon látszik.

Sehogy 🙂
A legjobb az, ha nem készülsz magára a fotózásra. Helyette inkább gondold végig, hogy milyen stílusú képeket szeretnél? Milyen hangulatú képeken tudod elképzelni Magad? Gyűjts hasonló képeket az interneten és küldd el nekem, vagy nyomtasd ki és hozd el a fotózásra.
A fotózás napja Rólad szól. Mindenki azon dolgozik majd, hogy Te jól és biztonságban érezd Magad. A Te dolgod csupán annyi lesz, hogy élvezed, hogy azon a napon Te vagy a Címlapon!